IELTS

آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی بسیار معتبر، استاندارد و فراگیر در سطح جهانی می باشد که خوشبختانه در حال حاضر در چندین مرکز در کشور ما ایران برگزار می گردد که بنا بر نیاز افراد می تواند به صورت جنرال یا آکادمیک انتخاب گردد. برای آشنایی کامل با این آزمون اینجا را کلیک کنید.

آشنایی با آزمون آیلتس:

IELTS  برگرفته از عبارت International English Language testing system می باشدکه به معنی سیستم بین المللی سنجش زبان انگلیسی می باشد.  این آزمون به دو صورت جنرال و آکادمیک برگزار میگردد، که معمولا افرادی که نیازمند ارائه مدرک به مراکز زبان به منظور مهاجرت هستند در آزمون جنرال و عزیزانی که نیاز به ارائه این مدرک به مراکز آکادمیک مانند دانشگاه ها می باشند، می بایست در آزمون آکادمیک شرکت نمایند. تفاوت های اصلی این دو نوع آزمون در دو مهارت خواندن و نوشتن می باشد که در قسمت مهارتها به این تفاوتها اشاره شده است.

 

سیستم نمره دهی:

نمره دهی این آزمون  از 0 تا 9 می باشد که تنها زمانی صفر لحاظ می شود که شخص درجلسه  امتحان شرکت نکند. و بدیهی است که با حضور در آزمون  نمره 1 برای شخص لحاظ می گردد. برای دو مهارت listening و reading پاسخ برگی به ما داده می شود که ما جواب هارا در این دو پاسخ برگ یادداشت می کنیم و جواب ها از روی کلید امتحان تصحیح می شوند. اما در دو مهارت speaking و writing ما با یک ممتهن سرو کار داریم. در بخش speaking  ما مستقیم روبه روی ممتحن می نشینیم و در روند آزمون به سوالهایی که از جانب ایشان ( این سوالات از دفترچه سوالات مخصوصی که در اختیار ممتحن قرار داده شده است انتخاب می گردند) طرح می گردند و ما موظف هستیم به این سوالات پاسخ دهیم، و معمولا در حین پاسخگویی ما پروسه نمره دهی نیز توسط ممتحن صورت می پذیرد. در مورد writing ما باید دو نگاره که به ترتیب 150 و 250 کلمه هستند را در برگه های ویژه این بخش یادداشت کنیم و در انتهای 60 دقیقه این برگه ها جمع آوری شده و در اختیار مصححین قرار داده می شود. معمولا دو مصحح آنها را نمره دهی می نمایند و در نهایت یک نمره برای بخش رایتینگ ما در نظر گرفته می شود. در مجموع معمولا حدود دو هفته زمان نیاز است تا که  نمره کلی داده شود. نمراتی که مورد قبول دانشگاه ها یا سازمانهای مهاجرتی هستند معمولا بین 6.5 تا 7 هست که برخی از دانشگاه ها که سختگیر تر هستند نمره 7 را از افراد انتظار دارند، اما  مطلب مهمی راجع به همین دانشگاه ها یا سازمان های مهاجرتی باید مورد توجه قرار گیرد این است که آنها نه تنها نمره 7 را از داوطلبین خود درخواست دارند، بلکه در برخی موارد محدودیتی بدین شرح که باید تک تک اسکیل ها از 6.5 یا 7 کم تر نباشد هم لحاظ می گردد.

بخش اول Listening:

برای این بخش یک فایل صوتی پخش می شود که ما باید بر مبنای آن فایل صوتی و  به ترتیب پاسخگوی سوال ها باشیم. پخش فایل صوتی مذکور می تواند به دو شکل صورت پذیرد که کاملا به امکانات مرکز امتحان بستگی دارد، بدین ترتیب که در برخی از مراکز به هر یک از شرکت کنندگان یک هدفون داده می شود و طبیعتا کیفیت صدای بهتری در حین آزمون خواهیم داشت، و در دیگر مراکز، فایل صوتی از طریق بلند گوهایی که در سالن تعبیه شده اند پخش می شود. این قسمت شامل 4 بخش مختلف می باشد. بخش اول معمولا یک مکالمه دو نفره در مورد مسائل عمومی و عمدتا روزمره مانند رزرو تلفنی یک اتاق در یک هتل به همراه بیمه سفر می باشد که طبیعتا مستلزم دریافت اطلاعات شخصی مانند نام و نام خانوادگی یا آدرس و دیگر جزئیات می باشد.  در بخش دوم معمولا یک نفر به ارائه اطلاعاتی می پردازد که محتوای آنها باز هم عمومی بوده و قاعدتا برای درک آنها نیازی به دانش تخصصی و علمی خاصی وجود ندارد، به طور مثال می توان به توضیح برنامه تورهای یک روزه یک آژانس مسافرتی اشاره کرد. در بخش سوم مجدد ما شنونده یک مکالمه خواهیم بود با این تفاوت که مضمون مکالمه علمی بوده و تا 4 نفر می توانند در این تبادل نظر شرکت داشته باشند، به عنوان نمونه نیز می توانیم به مکالمه ای علمی در راستای آماده سازی ارائه یک موضوع درسی در محیط دانشگاهی بین دو همکلاسی و همگروهی اشاره نمود.  و بخش آخر یک سخنرانی علمی است که توسط یک سخنران یا استاد دانشگاه مطرح می گردد، که موضوع این سخنرانی در هر حوزه علمی می تواند قرار داشته باشد و محدود به یک یا دو حوزه نمی باشد. مدت زمان کامل این فایل صوتی 30 دقیقه می باشد، که 20 دقیقه فایل صوتی پخش شده و ما در حین پاسخگویی سوالات در دفترچه سوالات هستیم و 10 انتهایی نیز به منظور انتقال پاسخ ها به پاسخ برگ در اختیار ما قرار داده می شود. نکته مهم دیگر این است که Listening ها فقط و فقط یک بار Play  میشوند. بدین شرح ما در حین آزمون با 4 بخش 10 سوالی و در مجموع 40 سوال روبرو هستیم.

 

نکته قابل توجه در این بخش این است که لهجه های قسمت گوش دادن80 درصد بریتیش، نیوزیلندی و استرالیایی بوده و فقط 20 درصد از لهجه امریکن استفاده می شود، لذا بهتر است در حین آماده سازی خود برای این آزمون بیشتر بر منابعی تمرکز داشته باشیم که آیلتس محور بوده و یا تمرکز بیشتری بر روی لهجه و گویش بریتیش دارند.

بخش دوم Reading:

بلافاصله بعد از اتمام بخش شنیداری وارد بخش Reading خواهیم شد. زمان اختصاص داده شده به این بخش در هر دو مدل آکادمیک و جنرال 60 دقیقه می باشد. نکته بسیار حائز اهمیت در این بخش این است برخلاف Listening ما وقت اضافه ای برای انتقال پاسخ ها به پاسخ برگ مخصوص Reading نخواهیم داشت، بنابر این می بایست این کار را در خلال پاسخگویی به سوالات انجام دهیم. در  آزمون آکادمیک ما با سه متن روبرو هستیم که برای دو  تا از آنها 13 سوال و برای یکی از آنها 14 تا سوال و طبیعتا در کل 40 سوال خواهیم داشت. ظاهرا طبق گفته متولی برگزاری آزمون های آیلتس، درجه سختی متون به ترتیب افزایش می یابد، اما این مسئله به شدت متاثر از دانش علمی و عمومی ما و تا حدود کمی شانس هم می باشد. .به همین دلیل خیلی نمی توان وارد بحث سختی و آسانی متون شد. در تفاوتهای این بخش از آزمون در دو مدل جنرال و آکادمیک باید اشاره نمود که، در مدل آکادمیک همانطور که از نام آن قابل تصور است، مضمون کاملا علمی می باشد، اما در مدل جنرال دو متن اول که دیگر نمی توان به آنها به عنوان دو متن نگاه کرد، موضوعی کاملا عمومی و غیرتخصصی دارند و بیشتر به درک و تشخیص مفهوم و در برخی موارد جزئیات می پردازد، به عنوان مثال لیستی از رستوران های یک منطقه به همراه توضیحی کوتاه درباره هر یک از آنها فراهم آورده و در ادامه چند ویژگی مختص به آن رستورانها بیان می کند که ما باید با رستوران متناظر آن ویژگی آن را مطابقت دهیم. بنابر این بیشتر در این مدل با مدل سوالهای Match کردن مواجه خواهیم شد. و در نهایت متن سوم آزمون جنرال مشابه یکی از متون آزمون آکادمیک و علمی می باشد.

بخش سوم Writing:

بخش رایتینگ در هر دو مدل آکادمیک و جنرال به دو قسمت تقسیم می گردد.

قسمت اول: در هر دو مدل ما موظف هستیم که حداقل 150 کلمه در زمان 20 دقیقه بنویسیم و نکته قابل توجه در این بخش این است که این قسمت یک سوم از نمره نهایی رایتینگ ما را تشکیل خواهد داد. در مدل آکادمیک یک تصویر ارائه می گردد که می تواند شامل انواع نمودارها، جداول، پروسه ها و ... باشد و ما باید به تفسیر و توصیف روندها و جزئیات بپردازیم؛ به طور مثال، نمودار رشد جمعیت چند کشور اروپایی بین سال های 2000 تا 2022.

همین قسمت در مدل جنرال به نوشتن یک نامه رسمی یا غیر رسمی با موضوعات، درخواست، شکایت، تشکر، دعوت، توضیح یک موقعیت و ... اختصاص داده می شود؛ به طور مثال این موضوع: فرض کنید شما کارمند یک شرکت تجاری هستید و به همراه کیفی که حاوی مدارک شرکت و مستندات یک قراداد جدید می باشد برای انجام کاری به بانک مراجعه می نمایید، اما در این حین کیف شما را می دزدند؛ حال شما باید نامه ای به رییس شرکت تحت قالب یک ایمیل بنویسید و شرح ماوقع را انجام دهید.

قسمت دوم: در هر دو مدل ما موظف هستیم در مورد موضوعی که به ما داده شده است یک مقاله یا همان essay با حداقل 250 کلمه و در مدت 40 دقیقه با ارزش نمره ای دو سوم، بنویسیم. 

بخش چهارم Speaking:

آزمون Speaking  نهایتا در 14 دقیقهانجام می شود.  و همانطور که اشاره شد در مقابل یک ممتحن انجام می گردد.  زمنبندی اینکه چه روز و چه ساعتی ما باید برای آزمون Speaking   مراجعه کنیم با سنتر مورد نظر می باشد،  که می تواند 7 روز قبل یا 7 روز بعد از روز آزمون اصلی و یا حتی همان روز آزمون اصلی برای ما تعیین گردد. بخش Speaking در مجموع به 3 قسمت تقسیم می شود و تمامی مکالمات در هر سه بخش از ابتدای ورود ما به اتاق تا لحظه خروج، توسط یک دستگاه ضبط کننده صدا ضبط می گردد:

قسمت اول:

در این قسمت ممتحن به ارائه سوالاتی کاملا عمومی و غیر تخصصی می پردازد و ما موظف هستیم به این سوالات پاسخ دهیم، به طور مثال از ما می پرسد که محل زندگی فعلی ما چه تفاوتهایی با محل زندگی دوران کودکی ما دارد؛ این قسمت با طرح اینگونه سوالات سپری می گردد تا زمانی که خود ممتحن به ما اعلام کند که زمان شروع قسمت دوم آزمون Speaking باید شروع شود.

قسمت دوم:

در ابتدا ممتحن این قسمت را شرح داده و سپس یک موضوع که معمولا در قالب یک سوال کلی مطرح می گردد و روی کاغذ تایپ شده است را در اختیار ما قرار می دهد؛ حالا ما یک دقیقه وقت داریم که به موضوع داده شده فکر کنیم و اگر نیاز به یادداشت کردن مطلبی داشتیم می توانیم از مداد و کاغذی که ممتحن در اختیار ما قرار می دهد استفاده کنیم. بعد از به پایان رسیدن یک دقیقه مذکور، ممتحن با پرسیدن این سوال که آیا آماده هستید، به ما اعلام می کند که صحبت کردن خود را آغاز کنیم؛ در حین ارائه مطالب در این قسمت که دو دقیقه زمان خواهد داشت، ممتحن ما حرفی نمی زند و صرفا با اشاره سر و حالت صورت به ما نشان می دهد که در حال گوش دادن به سخنان ماست.

قسمت سوم:

پس از این دو دقیقه ممتحن با تشکر کردن و پرسیدن یک سوال که معمولا پیرو همان موضوع قسمت دوم می باشد آزمون ما را وارد قسمت سوم خود نموده و با پرسیدن چندین سوال آن را پیش می برد. و در نهایت ممتحن به ما اعلام می نماید که به پایان آزمون Speaking خود رسیده ایم و ضمن تشکر از ما با ما خداحافظی می نماید.

در مورد نتیجه آزمون همانطور که اشاره شد تا دو هفته بعد از آزمون اصلی و کتبی ، این نتایج ارائه میشوند. ما می توانیم به صورت حضوری برای دریافت کارنامه به سنتر مورد نظر مراجعه کنیم و یا با پرداخت هزینه های پستی از سنتر خود بخواهیم که کارنامه را برای آدرس مورد نظرمان ارسال نماید.  ناگفته نماند که امکان اعتراض به نمرات و درخواست بررسی مجدد برای ما فراهم شده است، لذا ما می توانیم با پرداخت هزینه های مشخص این درخواست را ثبت نماییم که در صورتی که پس از بررسی مجدد نمرات ما تغییر داشتند، آن مبلغ بازگردانده می شود و در غیر این صورت هیچ مبلغی مسترد نمی گردد.  

دوره های آمادگی آزمون آیلتس کوکی  به دو صورت گروهی و خصوصی به شرح ذیل برگزار میگردد:

اساتید دوره:

تمامی اساتیدی که دوره های آمادگی آزمون های آیلتس را در کوکیتدریس می کنند دارای تحصیلات آکادمیک و تجربه و دانش بالای دستور زبانی تئوریکی و تکنیکی آیلتس می باشند، که اغلب خود دارای نمره ی بالایی در این آزمون هستند؛ که در این میان می توان به مدیر دپارتمان آزمون های بین المللی آقای مهندس شهرام بهجتی اشاره نمود، که پس از فارغ التحصیل شدن در زمینه زبان انگلیسی از کشور انگلستان، و همچنین فعالیتهای آموزشی در این رشته آزمون آیلتس شرکت کردند ور در دو مهارت Reading و Listening که به نظر بسیاری از شرکت کنندگان این آزمون بسیار دشوار می باشند موفق به کسب نمره کامل این آزمون (9) شدند.

 

منابع دوره: گروه آیلتس کوکی زیر نظر مدیر این دپارتمان و تحت روش ایشان به بررسی منابع متعدد این آزمون ازجمله: 

  • New Insight lnto IELTS

  • Focus On IELTS

  • Official Materials for IELTS

  • Top Tips for IELTS

  • Collins

و بسیاری دیگر از کتب گرامر، لغت و یا مهارت محور آیلتس پرداختند؛ و کاملا هدفمند یک تلفیقی از تمامی این منابع و نتیجه ی آنالیز تمامی کتاب های نمونه سوالات آیلتس که کتاب های چندگانه ای تحت عنوان Cambridge IELTS هستند را تهیه و در قالب یک منبع آموزشی کامل ارائه نموده اند؛ و تدریس بر مبنای آن صورت می گیرد.

 مدت دوره (پکیج):

  1. 25 جلسه آموزشی 90 دقیقه ای

  2. به علاوه 4 جلسه کارگاهی مهارت محور

  3. به علاوه یک نمونه آزمون آزمایشی (ماک)

  4. به علاوه تصحیح و آنالیز آزمون ماک

    جهت دریافت وقت تعیین سطح و مشاوره تخصصی رایگان با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.